Kultur på hjul

Innlegg om turer og arrangement som har vært
Post Reply
User avatar
hlyshaug
Posts: 686
Joined: Sat 27 Dec 2008 22:43
Location: Oslo
Contact:

Kultur på hjul

Post by hlyshaug »

PV-magazinet 3/2013 er vel nå i medlemmenes postkasser. Her er det en del bilder fra Oslo- og Akershusavdelingens møte i bilmuseet "Kultur på hjul" på Fornebu. Av ukjente grunner har redaktøren refusert reportasjen fra dette møtet. Den følger derfor her:

Kul tur til kultur

2013-sesongen til Oslo- og Akershusavdelingen ble innledet med eksklusivt museumsbesøk.

Det er ikke hver dag det åpner bilmuseer, selv ikke på det sentrale østland. Men i oktober 2012 åpnet «Kultur på hjul» i administrasjonsbygget til den for lengst nedlagte flyplassen på Fornebu.
Da PV-klubben ytret ønske om et medlemsmøte på museet, ble foreningen ønsket velkommen med åpne armer av initiavtivtakerne og ildsjelene Tom Arheim og Øistein Hagfors.

ImageImage
Øistein Hagfors tegner og forteller. Ferrarien han holder hånden over er hans egen. Mange ville høre om det røde vidunderet. En viss forskjell på den og en PV er det jo...

Lite, men godt!
Det er ikke verdens største lokaler museet har til rådighet, men størrelsen betyr som kjent ikke alt. Meningen er at bilene i utstillingen jevnlig skal skiftes ut, slik at det stadig skal være noe nytt å komme på besøk til. Da PV-klubben gjestet lokalene, fikk vi et par Hondaer, ditto MG-er, en Alfa Romeo, to Ferrarier og en bitteliten Austin å glo på, med Arheim og Hagfors som entusiastiske guider. I tillegg er lokalene på den gamle flyplassen krydret med flyeffekter, som flygerdrakta til den tidligere Hercules-flygeren Arheim.

ImageImage
Da Tom Arheim var Hercules-flyger i Forsvaret, var han kjent for alltid å ta med en Vespa i flyet. Nå har han og andre entusiaster åpnet Vespa-museum på Fornebu.
Vespa er «veps» på italiensk. På denne 1952-modellen – Norges første – er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor.


Bonus
Et par bonuser var det også: Vegg i vegg ligger det to museer til! Et er viet en av Arheims mange og store lidenskaper: Vespa-scootere. Det andre var nok mer kuriøst for de fremmøtte, nemlig et frisørmuseum.

Image
PV før Honda. Skotvedt-familien kjørte PV før japanerne fikk overtaket.
Honda støtter
Museet er sponset av Honda-personligheten Hanne Skotvedt, men det er slett ikke meningen at Honda skal dominere utstillingene av den grunn. Skotvedt har en spesiell grunn til å støtte Kultur på hjul økonomisk: For 50 år siden forsøkte Armin Skotvedt, Hannes far, biler på Fornebu. Skotvedt-familien drev også med bilsport, og på den ene veggen i museet henger fotografisk bevis for at det ble kjørt med PV før Honda-æraen begynte.

Velkomne tilbake
Det er meningen at bilentusiaster og klubber skal få påvirke innholdet på museet. De kunne for eksempel se for seg at bilklubber bruker lokalene til møter, og hevder med styrke at de kan tilby lokalene uten å tømme klubbkassene. Et samarbeid med restauranten som nå holder til under det gamle flyplasstårnet, skal også sikre catering til hyggelige priser, sier Hagfors og Arheim, som har et formalisert samarbeid med Norsk Veteranvogn Klubb på beddingen. At de til nå har delt slagordet «kultur på hjul», beror på en tilfeldighet.

Image
Ikke vanskelig å trives her, skulle vi tro! Vespa-museet har eget restaureringsverksted – og bibliotek.
A-76304 "Svarten"
1957 Volvo PV 444
Torbo2
Posts: 4632
Joined: Sat 18 Dec 2010 21:02
Location: Sandvika

Re: Kultur på hjul

Post by Torbo2 »

Slikt gjør livet gledelig. Flott med så mye entusiasme!
Det vanket noen gode historier, og det kan vel hende de gutta har mer på lager?

Så vi må nok ut dit igjen...
Post Reply