Page 1 of 1

Understellsbehandling

Posted: Fri 02 Aug 2019 13:18
by lystrupduett66
Hei. Kom over denne lure løsningen for å vaske understellet på bilen jevnlig uten for mye arbeid. Har dere noen tanker om dette?

https://www.drbeasleys.com/blog/2012/03 ... ge-washer/

Jeg lurer på om man kanskje kunne inkludert et spylesystem for å dusje understellet med noen slags behandling i tillegg? Typ olje/degreaser eller lignende.

Re: Understellsbehandling

Posted: Fri 02 Aug 2019 14:25
by 445
Du kommer greit til med hageslange og oppvaskbørste der det er mest viktig å holde det rent, nemlig oppunder skjermkantene. For å komme lenger inn bruker jeg et «underspylingsmunnstykke» fra Kärcher. Hvis du tenker på Duetten, så bør du mekke først og understellsbehandle senere. Det er noe skikkelig griseri å mekke etter en tektyl eller lanolinbehandling. Trenger du litt midlertidig beskyttelse kan sagkjedeolje være et godt alternativ.

Re: Understellsbehandling

Posted: Sun 04 Aug 2019 11:32
by lystrupduett66
Den er god, takk for tips! Angående innretningen jeg lenket til så tenkte jeg på duetten, men også på andre biler. Kunne kanskje vært en praktisk sak å ha til f.eks. fjerning av salt og snø vinterstid.

Re: Understellsbehandling

Posted: Mon 05 Aug 2019 10:48
by Reodor57
degreaser er vel det siste en bør bruke på vinterstid. Det løser opp og fjerner understellsbehandling. Tror varmt vann og høyt trykk er det beste under bilen. Noen bensinstasjoner hadde steamer i gamle dager, men ulempen var at varmen fikk fettet i ledd etc til å forsvinne slik at en måtte fette opp etterpå. Fordelen med varmt vann er at det løser opp salt, noe avfetting ikke gjør. NAF har vel funnet ut at underspyling i forbindelse med bilvask ikke fungerer. På vanlige biler pleier jeg å sprøyte på linolje kjøpt på Biltema når jeg skifter hjul vår og høst. Sprøyter da først og fremst på akslinger og bærende deler under karosseriet da det ofte ikke får noe som helst annet enn et tynt lakklag fra produsenten, om noe i det hele tatt. Det gjør at dette ruster raskt!. Linoljen trekker helt inn og legger igjen en fin tørr film som hindrer rust. Lanolinolje er noe klin!! Det er heller ikke skadelig å bruke linolje andre steder under hvor en ser det kanskje er litt tynnt med beskyttelse.

Re: Understellsbehandling

Posted: Tue 06 Aug 2019 22:41
by lystrupduett66
Genialt, takk for tips:) Da vraker jeg den ideen, hehe. Så blir det heller linolje eller sagkjedeolje.