Page 1 of 1

Unngå mus i bilen!

Posted: Sun 25 Sep 2011 21:27
by Torbo2
Et tips for å holde mus ute av bilen er å legge inn einrebærbusker under baksetet og andre mulige steder. Dette er råd fra gammelt av og er også akseptert i nyere tid.
Flere tips?

Re: Unngå mus i bilen!

Posted: Mon 26 Sep 2011 16:15
by jangu1@hotmail.com
Møllkuler skal hvist være bra. De lukter jo helt jævli men lufter ut på våren og henger opp en wonderbaum så er mye gjort tenker jeg. :lol:

Re: Unngå mus i bilen!

Posted: Mon 26 Sep 2011 18:43
by 445
Torbo2 wrote: Flere tips?
Hva med å lagre bilen et musesikkert sted.....?

Re: Unngå mus i bilen!

Posted: Mon 26 Sep 2011 20:21
by pals
Hvor kommer egentlig mus inn i bilen da? Gnager den seg gjennom gummigjennomføringene?

Beste tipset (bortsett fra et musesikkert sted) må jo være at man sørger for en tett bil, så musa holdes ute.

Re: Unngå mus i bilen!

Posted: Mon 26 Sep 2011 22:08
by Torbo2
Mus er, etter det jeg har hørt, myke og føyelige. Bare en halvåpen dør eller bagasjerom kan være nok til at musa kiler seg igjennom og ser seg om etter et rede ...
Det er jo fristende å sette dørene på gløtt for å bedre luftingen, men det må man nok tenke seg om to ganger før man gjør!
På det verkstedet jeg hadde PV-en var det minst en halvtam mus, som noen ganger forsynte seg av kjekspakken min på kontoret. Ved et par anledninger satt den, eller en av dem, oppi og kikket ut på meg men satt "stille som mus" oppi der. jeg snakket til dem, og de følte seg hjemme, og jeg tenkte ikke på at de skulle spille meg noe puss. Derfor lot jeg dem være. Eieren satte ut felle, men jeg likte det ikke ..., naiv som jeg var ...
Men fella var ikke godt nok tydeligvis, for en dag på vårparten da jeg skulle rydde ut av bilen og bruke den litt, fikk jeg en overraskelse. En stor grop i baksetet!
Jeg hadde noen sidestykker fra framsetene, som jeg lagde en stripe av og sydde inn i dag. Praktisk talt usynlig!
Det jeg oppdaget var at dette stoffet har lett for å rakne, og jeg skulle derfor ha sydd sikksakk på kantene før jeg sydde inn strimmelen. Men med litt forsiktighet gjorde jeg det etterpå og tok samtidig litt trelim på baksiden av sømmen (minimalt) for å sikre utsklidning seinere. Sikkert litt for mye safing, men jeg liker å eksperimentere.
Og etter dette "slitet" er jeg ikke lengre like glad i mus ... Neste skritt er venstre framsete. Dette skal bli nærmere originalen opptil 99%.... Men nå skal den pussen ned først og få på ny lakk. DEt er planen da... men så skal jeg også sette inn nye baklys i Duetten, så nå var det litt tett med prosjekter...
Må nok ta ut litt restferie... Og været lover også bra framover....