Page 1 of 1

Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 17:02
by lystrupduett66
Hei, jeg skal bytte bensinslanger da de som er tilkoplet lekker. Kjøpte nye 8mm slanger på biltema, men kom over en tråd der det stod at disse ikke var noe særlig å stole på... Hvor får jeg tak i kvalitetslanger? Første gang jeg gjør dette, kunne gjerne trengt noen tips ang avkopling og montering, alt hjelper :)

P210 Duett eier

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 17:38
by Reodor57
Har kjørt med Biltema slanger i flere år jeg uten problemer. Mulig de ikke er så gode på andre drivstoff enn bensin, men til vårt formål har de holdt bra (10 år ca). En kan gjerne bruke en med flettet strømpe nederst ved ramma (Overgang mellom pumpe og rør fra tank). Jeg har også brukt slange forbi termostathuset for å slippe å overføre for mye varme her.
Tips om du har en slange med flettet strømpe som er stiv og ødelagt. Ikke kast denne, men dra av slangen (Splitt klemmene i hver ende), for under der er det en nippel slik at man får flott overgang mellom opprinnelig rør og slange og riktig kobling inn på pumpa.

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 17:41
by lystrupduett66
Ok takk skal du ha, godt å høre! Da setter jeg i gang! Får vel bare prøve og feile litt. Har desverre ikke slanger med flettet strømpe (er forresten slike slanger i bilen som lekker tror jeg).

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 17:46
by Reodor57
Bare pass på at det ikke kan subbe noe sted. Kan forsterkes med vulketape eller utvendig slange f.eks.(Kan splitte en av de du har og tre over og så stripse denne fast om du har plass. Husk at dersom du har slangeklemme med åpne gjenger kan det være en fordel og ta et lag med tjæretape rundt slangen under klemma. Det er nemlig lett at klemma virker som en "ostehøvel" på slangen om du trekker til hardt..
Lykke til :-).

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 17:48
by Reodor57
Fint om du legger inn hvor du bor hen også i profilen din....

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 18:57
by lystrupduett66
Hei igjen, nå har jeg fått litt hjelp av naboen til å skifte slanger. Takk for tips om tjæretape mm. Slangene var desverre for store (skulle hatt 6mm), noe vi merka da vi startet bilen hehe. Blir nok en tur til Biltema igjen asap. Håper de har slanger med flettet strømpe der, siden jeg fikk tips om å bruke disse fra nabogutten (tåler mer varme e.l.). Hva mener du med "subbe"?

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 19:05
by Reodor57
Subbe er lik gnisse, gnage osv hehe Slange armert 6mm Biltema nr 52454. Det har de på delelageret...

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 20:00
by lystrupduett66
Flott da anskaffer jeg meg en slik en :)

Håvard

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 20:23
by Torbo2
Det er kanskje forskjellig kvalitet på Biltema, da jeg har vært uheldig to ganger. De jeg hadde sprekk utvendig etter to til tre år.

Jeg gikk over til Semperit og Continental. Mekonomen har en av de merkene. De har holdt lenge.

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Fri 29 Aug 2014 20:32
by lystrupduett66
Ok takk for input, da blir det Mekonomen i stedet!

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Sun 31 Aug 2014 08:51
by 445
Hei, og velkommen på forumet!
Har jo hatt gleden av å treffe deg "live", og gleder meg til å se deg ratte rundt i Duetten.
lystrupduett66 wrote:.....(er forresten slike slanger i bilen som lekker tror jeg).
Betyr dette "tror jeg" at du har en lekkasje du ikke helt vet hvor er?
Grunnen til spørsmålet er at jeg hadde en rar lekkasje en gang i min Duett. Det var clutchpedalen som hadde gnagd på bensinrøret i kobber og faktisk klart å lage hull.

Re: Bytte bensinslanger

Posted: Sun 31 Aug 2014 16:28
by lystrupduett66
Takk skal du ha! Oj det høres ut som noen skumle greier... Jeg har ikke funnet den faktiske lekasjen, men slangen var litt fuktig på et område, så godt mulig det var der det var hull. Jeg fikk tips om å bytte bensinslanger av en mekaniker som hjalp meg litt med noen EU-feil for noen uker siden, så derfor jeg gjorde det. Det "tror jeg" betyr forresten at det så ut som det var den typen slanger som allerede var montert i kjerra (med flettet strømpe).