Page 1 of 1

mellomaksling

Posted: Sun 17 Nov 2013 18:31
by tekv@online.no
Er det noen som har tips for å løsne mellomakseloppheng med lager slik at man får dradd ut den fremre aksling.
Har tatt ut innvendig bolt som holder dette sammen. Er det bare det at man må jobbe med det til det løsner, regner med at man kan dra av bakre "krans" sammen med lager og oppheng slik at dette kan tas rett ned ,og deretter dra aksling forover og ut av tunnel. Har prøvd men det sitter som............., er det noe jeg har glemt :?:

Re: mellomaksling

Posted: Sun 17 Nov 2013 20:16
by Torbo2
Det lønner seg nok å ta ned hele aslingen. Da får du også merket delene, slik at det ikke blir ubalanse i aklingen etterpå.

Om du gir mutterne et par "kilevinker" med hammer og meisel, så bør mutterne løsne.

Re: mellomaksling

Posted: Wed 20 Nov 2013 19:33
by tekv@online.no
Jeg har fått av alle skruer, merket mellomakselkrysset og tatt ut bakre del , men det er fremre aksling jeg ikke får ut pga oppheng med lager midt under. Det ser ut som oppheng ikke får plass i tunnel slik at oppheng må av før aksling trekkes ut av tunnel. Tar jeg feil kanskje :?:

Re: mellomaksling

Posted: Thu 21 Nov 2013 13:24
by Reodor57
Akselen løsnes i girkassen og trekkes bakover mot bakakselen ikke forover mot motoren. Derfor kan en ta den ut i ett stykke som ble nevnt her.

Re: mellomaksling

Posted: Fri 22 Nov 2013 19:00
by tekv@online.no
får man da ut denne med oppheng/lager på , har prøvd men det ser ikke ut som det er plass til å trekke alt dette ut gjennom tunnel , det er forresten en 59mod, 544

Re: mellomaksling

Posted: Fri 22 Nov 2013 19:06
by Reodor57
Ja det skal kun være nødvendig å løsne flensen foran ved girkassen og så dra denne ut bakover. Festebraketten sitter jo bare i to pinner så denne dras da av pinnene bakover.