Side 1 av 1

Gråbein skal få skivebremser :-)

InnleggSkrevet: Tir 26 Jun 2018 08:32
Reodor57
Da er endelig dagen kommet for ID kontroll på "biltilsynet". Siden bilen er eldre enn 1960 så har de satt på plomber på ramme og karosseriet. Helt greit. Ingen banking eller riping i bilen, kun to korte ståltråder med en plastplombe på. Bilen skal jo se lik ut etterpå også. Så nå er det bare å sette i gang med ombygging, men det skjer ikke noe første uka ihvertfall. Mye å gjøre på jobb.
Ellers var idkontrollen en enkel affære, selv om skiltet på torpedoveggen er nytt og laget av den svenske PVklubben.
Grunnen til nytt skilt var at det gamle ble borte en gang på slutten av 70 tallet. Det skal da ha blitt slått inn nytt nummer på ramma, men det er ikke å finne noe sted, så det må ha blitt slått inn i den ene cm med møkk som var der. Grunnen til at de godtok identiteten var at jeg hadde med originalt garantibevis hvor chassinummer og motornummer står. Bilen har fortsatt original motor. Hadde også vognkort nr2 som viser originalt registreringsnummer og dato for første gangs registrering som igjen samstemmer med garantibeviset.

1529998190265-521913560.jpg
På bukken på biltilsynet


Eneste de kikket på var at gangstercap kun er godkjent for biler uten snute. Så da må den av ved neste visning når bilen er ombygget. Dette selv om den har sittet på bilen siden 1959 evt senhøsten 1958. (Ser av vognkortet at den har vært demontert to ganger før ved visning på 60 og 70 tallet, men da tydeligvis kommet tilbake senere.) Skjermer jo veldig for sola så er mer til nytte enn i veien for sikten da den er gjennomsiktig.

Re: Gråbein skal få skivebremser :-)

InnleggSkrevet: Ons 27 Jun 2018 08:54
Hovland
Skal du sette på skivebremser som er til Amazon?

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk

Re: Gråbein skal få skivebremser :-)

InnleggSkrevet: Ons 27 Jun 2018 10:14
445
Gleder meg til å følge denne tråden.

Re: Gråbein skal få skivebremser :-)

InnleggSkrevet: Fre 29 Jun 2018 14:29
Reodor57
Hovland skrev:Skal du sette på skivebremser som er til Amazon?

Amazon frambrems, Honda bak pluss bremsekraftforsterker. Originalt hadde ikke Amazon bremsekraftforsterker på enkrets, men nå vil biltilsynet ha det. Egentlig tokrets, men da må en bygge om hele bilen, og det ønsker jeg ikke. Problemet er plassen når en har to forgassere. Denne må også stå i en viss vinkel, men har funnet ut at om den skrues rett i torpedoveggen uten brakett blir dette helt riktig. Må legge gummi i mellom som tetting for vann.